רבים מלקוחותיי אשר פתחו חברות בע”מ אצל רשם החברות לפני שנים רבות גילו שהם אינם עושים בהן כל פעילות והם מוצאים עצמם משלמים מידי שנה אגרה לרשם החברות בגין החברה ו/או כי החברה אינה רווחית כיום והיא מהווה מבחינתם נטל כלכלי ועל כן הם מבקשים לפרק את החברה.
יצוין שקיימת דעה רווחת אצל מרבית האנשים לפיה, החברה שבבעלותם אינם פעילה ועל כן הם טוענים שהיא סגורה.
חברה בע”מ אינה יכולה להיות סגורה כאשר המושג הנכון הינו אינה פעילה כאשר מבקשים לסגור את החברה במובן המשפטי אזי יש לפעול לפירוק החברה ברשם החברות שבירושלים.
רק לאחר קבלת אישור מרשם החברות, כי החברה חוסלה, ברי כי היא אינה קיימת עוד ואין לה כל תוקף ו/או כי היא אינה עוד אישיות משפטית.
קיימות אפשרויות שונות לפירוק חברה בין אם מרצון או על ידי בית משפט וזאת על ידי פניית נושים של החברה.
פירוק מרצון של חברה בע”מ נעשה באופן וולונטרי על ידי בעלי המניות של החברה אשר החליטו מסיבותיהם להביא לפירוקה של החברה ולחיסולה אצל רשם החברות.
בבואנו לפרק חברה בע”מ מרצון, יש לנקוט במספר שלבים כאשר הכל נעשה בתיאום אל מול נציגי רשם החברות.
אם כן, מהם השלבים הנדרשים לשם פירוק חברה מרצון:
שלב ראשון
בשלב הראשון יש להגיש לרשם החברות תצהיר כושר פירעון וזאת בהתאם לסעיף 322 לפקודת החברות נוסח חדש. בתצהיר כושר הפירעון מצהירים הדירקטורים של החברה אותה הם מבקשים לפרק מרצון, כי הם הדירקטורים של החברה וכי יש בידי החברה לשלם את מלוא חובותיה לנושים השונים וזאת החל ממועד פירוקה וזאת לאחר שנעשתה בדיקה של נכסי החברה. על התצהיר הנ”ל יש לחתום בפני עו”ד.
שלב שני
לאחר הגשת תצהיר כושר הפירעון יתקבל אישור מרשם החברות על קבלת התצהירים כאשר על בעלי המניות של החברה יהיה למנות מפרק לחברה וזאת באסיפה כללית של בעלי המניות של החברה. יצוין, כי ההחלטה על מינוי מפרק לחברה צריך להיעשות בסמוך למועד הגשת תצהיר כושר פירעון. בד בבד תפורסם ברשומות הודעה על פירוק החברה מרצון ועל מינוי מפרק לחברה בכדי שנושי החברה ככל וישנם ידעו על כך.
שלב שלישי
השלב הבא הינו עריכת דו”ח על ידי המפרק בו יפורט כיצד התנהל הליך הפירוק ומה נעשה בנכסי החברה. לאחר עריכת הדו”ח, יכנס המפרק אסיפה כללית בהודעה שתפורסם ברשומות לפחות חודש ימים לפני האסיפה בכדי להציג את הדו”ח ולהסבירו.
7 ימים לאחר קיום האסיפה הכללית, יישלח המפרק הודעה לרשם החברות עם העתק מהדו”ח ויודיע לו על קיום האסיפה ותאריכה.
בד בבד ובמידה ורוצים להימנע מתשלום רטרואקטיבי של האגרה לרשם החברות, ניתן לבקש פטור מתשלום האגרה וזאת בהתאם לתקנות 5א ו – 5ב לתקנות החברות (אגרות), התשס”א 2001 אשר קובעות פטור מאגרות לחברה שהפסיקה פעילותה ונמצאת בהליכי פירוק מרצון וזאת בכפוף להמצאת מסמכים חשבונאיים וכן תצהיר.
לאחר שרשם החברות יקבל את מלוא המסמכים כאמור לרבות הבקשה לפטור מתשלום אגרות, יימסר למגיש הבקשה לפירוק מרצון או לבא כוחו הודעה כי החברה חוסלה.
משרדנו ייצג חברות רבות אל מול רשם החברות לשם פירוקן מרצון והנכם מוזמנים ליצור קשר עם משרדנו לשם קבלת ייעוץ ראשוני.