מינוי אפוטרופוס על גוף או רכוש או יחדיו

בקשה למינוי אפוטרופוס מוגשת בדרך כלל על ידי ילדיהם של קשישים אשר אינם מסוגלים לדאוג לצרכיהם או לקבל החלטות כספיות או כל החלטה אחרת לרבות רפואיות בעצמם או כאשר מדובר בקשישים הלוקים בדימנציה.

בנוסף, בקשה למינוי אפוטרופוס ניתן להגיש בקשר ל:

  1. פסול דין.
  2. קטינים.
  3. אנשים בעלי צרכים מיוחדים.
  4. אדם שמאושפז בבית החולים ואינו מסוגל להביע דעה בעצמו בקשר לפרוצידורה רפואית כזו או אחרת.

יצוין, כי בקשה למינוי אפוטרופוס יכולה להיות מוגשת בקשר לרכוש, קרי כספים, נכסי נדל”ן או כל נכס או זכות או בקשר לגופו של אדם או שניהם ביחד.

האדם עליו מבקשים להימנות כאפוטרופסים נקרא חסוי.

בקשה למינוי אפוטרופסים נגזרת מחוק הכשרות והאפוטרופוסות אשר מגדיר בין היתר באיזה עניינים יש להגיש בקשה או את אישורו של בית המשפט.

הבקשה למינוי אפוטרופוס מוגשת בבית המשפט לענייני משפחה שבתחום סמכותו מתגורר החסוי לדוגמא, היה והחסוי מתגורר בראשון לציון, אזי יש להגיש את הבקשה למינוי אפוטרופוס בבית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון וכן הלאה.

בקשה למינוי אפוטרופוס צריכה בראש ובראשונה להיות מפורטת ויש ליתן במסגרתה הסבר מדוע מבקשים להתמנות כאפוטרופוסים על החסוי. יש לצרף לבקשה תצהיר ערוך כדין, קרי מאומת על ידי עורך דין כאשר יש לצרף לבקשה למינוי אפוטרופוס מסמכים רפואיים בכדי לפרט את מצבו הבריאותי של החסוי אשר עליו מבקשים להתמנות כאפוטרופסים. כמו כן יש לחתום על מכתב הסכמה, קרי לתת הסכמה כי אתם מסכימים להתמנות כאפוטרופסים.

בנוסף, יש לשלם אגרה לבית המשפט לענייני משפחה אשר משתנה מעת לעת ועל כן בדקו זאת.

לאחר הגשת הבקשה למינוי אפוטרופוס, היא תועבר לידי האפוטרופוס הכללי ומשרד הרווחה לשם קבלת תגובה מהם.

במידה והכל עובר “חלק”, מתמנים מגישי הבקשה כאפוטרופוסים לחסוי.

זכרו, מדובר במהלך בעל חשיבות ואחריות גדולים ביותר כאשר לכל אורך היותכם אפוטרופוסים לחסוי, תדרשו להגיש מידי מספר חודשים דו”חות בכדי לבדוק שחלילה וחס אתם לא פוגעים בזכויות החסוי.

לאור מורכבות ההליך, מומלץ וכדאי להיוועץ בעורך דין מומחה בתחום.

המחבר – עו”ד יוסף עזרא הינו עורך דין המתמחה בתחום הצוואות והירושות.

לתיאום פגישת ייעוץ בהקדם
השאירו פרטים ונחזור אליכם

מידע נוסף בנושא