יוסף עזרא משרד עורכי דין וגישור

04-6482021

ייפוי כוח מתמשך

ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי, שבעקבות שינוי בחוק הכשרות המשפטית, מאפשר לאדם, מעל גיל 18, כאשר הוא צלול בדעתו,
לקבוע מראש על ידי מי יטופלו וינוהלו ענייניו בעתיד כאשר הוא עצמו כבר לא יוכל לטפל בכך מכל סיבה שהיא.
עורך ייפוי הכוח המתמשך נקרא “ממנה”.

ייפוי הכוח המתמשך נכנס לתוקפו כאשר האדם הממנה במקרה בו מצבו הקוגניטיבי משתנה לרעה מכל סיבה שהיא
ובין היתר כתוצאה מתאונה, מחלות זקנה (אלצהיימר, דמנציה וכו’), מוגבלות נפשית, מוגבלות שכלית שיש בה כדי לפגוע בכושר השיפוט, בזיכרון או ביכולת לקבל החלטות הקשורות לגופו ורכושו.

הדרך לערוך את ייפוי הכוח המתמשך הינה באמצעות מינוי מיופה כוח, עליו סומך עורך ייפוי הכוח (הנקרא “הממנה”). מיופה הכוח יהיה בבוא העת מוסמך לפעול בשם הממנה כאשר הוא לא יוכל לקבל או לבצע החלטות הנוגעות לענייניו.

בכך שומר למעשה הממנה, על עצמאותו תוך שהשליטה על חייו נותרת בידיו גם כאשר לא יהיה כשיר לעשות כן בעתיד.

הממנה עורך את ייפוי הכוח המתמשך בכתב וחותם עליו בפני עורך דין שהוסמך לכך.

על מיופה הכוח להסכים להתמנות למיופה כוח ולקבל על עצמו את תוכנות ואת ההנחיות הכתובות בו, להתחייב לפעול על פי הנחיות הממנה ולאשר זאת בחתימת ידו בפני עורך הדין.

לפני השינוי בחוק הכשרות המשפטית במקרה של אדם שהפך להיות בלתי כשיר הפתרון היחיד היה למנות לאותו אדם אפוטרופוס בצו של בית המשפט. על האפוטרופוס הממונה חל פיקוח של האפוטרופוס הכללי, דבר שהיה כרוך בקשיים רבים, סרבול ומערכת דיווחים נוקשה ובתוכם גם כללים שחייבו קבלת אישור מראש בטרם קבלת החלטות מסוימות. בשל הקשיים הרבים אותם חווים האפוטרופוסים ניתנה האפשרות להימנע מפיקוח כזה כאשר יש מינוי של מיופה כוח.

במעמד מינוי מיופה הכוח ניתנת האפשרות (מומלצת מאוד) למנות אדם נוסף שתפקידו יהיה “מיודע” אשר יקבל מידע ו/או דיווחים ממיופה הכוח על החלטות או פעולות אותן ביצוע במסגרת תפקידו. ככל ולא ימונה “מיודע” האפוטרופוס הכללי יפקח על מיופה הכוח ועל עבודת הפיקוח יחולו הכללים החלים כיום דבר שממנו כדאי להימנע.

הממנה רשאי לקבוע במסמך ייפוי הכוח המתמשך מתי ייכנס לתוקפו, מהי הדרך לקבוע שאינו כשיר לקבל החלטות (כיום רק מסמך רפואי מרופא מומחה מגדיר אדם כבלתי כשיר הליך מסורבל ופוגעני) ובכך לשמור על התנהלותו בכבוד ועל פי רצונו.

במסגרת עריכת ייפוי כוח מתמשך יכול אדם שמונה להיות אפוטרופוס בעצמו או המשמש אפוטרופוס על פי דין יכול להורות מראש מי יחליפו בתפקידו. הוראה זו ניתן היה לתת, לפני התיקון בחוק הכשרות המשפטית, רק באמצעות עריכת צוואה ומתן הוראות בנוגע לאדם בו אנו מטפלים. הבעיה בדרך זו הינה העובד שצוואה נכנסת לתוקפה רק עם פטירת המצווה. מסיבה זו זכה מסמך ייפוי הכוח המתמשך לכינוי “צוואה בחיים”, שכן הוא מאפשר לתת הוראות כאלה אשר ייכנסו לתוקפן כאשר המצווה אותם עדיין בחיים.

ייפוי כוח מתמשך ניתן לערוך, כאמור, אצל עורך דין שהוסמך לכך בלבד.
על הממנה, מיופה הכוח והמיודע להיות נוכחים ולחתום על המסמכים באותו מעמד אצל עורך הדין.

עורך הדין יוסף עזרא הוסמך לערוך ייפוי כוח מתמשך ובכל הקשור לכך.

ייפוי כוח מתמשך – או מינוי אפוטרופוס?

תיקון חדש בחוק הכשרות המשפטית מעניק כלים טובים יותר לטיפול בענייניו של אדם שהופך להיות…

משרדנו מייצג לקוחות מכל הארץ, לנוחותכם שני משרדים:
בשדרות הפלי”ם 8 (חלונות הסיטי) בניין אשל 1 קומה 2,בחיפה (המשרד הראשי).
רחוב המשביר 1, חולון.

צרו קשר עכשיו לקבלת ייעוץ וליווי מקצועי

שיחת הייעוץ הראשונית היא ללא עלות

המשרד המבוקש