התנגדות לביצוע השטר הוא הליך בו יכול מושך השטר לטעון טענות שונות אשר יוצרות הצדקה לאי ביצוע תשלומו:
- הודאה במסירת השטר אך כפירה בחוב עצמו – למעשה טוען מוסר השטר כי אומנם נתן את השטר אך אינו חייב לשלם אותו. לבעל השיק יכולות להיות טענות רבות שבגינן ניתן להתנגד לביצוע השטר ולהיות פטור מתשלום השיק. אחת הטענות העיקריות הינה טענת פרעתי היינו נתתי את השטר אך שילמתי כבר את תמורתו.
- העלאת טענה כי השטר לא נמסר לאוחז בו, הוצאת השטר אגב הליך אי חוקי, הוצאת השטר תוך איום וכפייה, זיוף, מילוי השטר בניגוד להרשאה ועוד.
כאשר מוגשת התנגדות לביצוע שטר מעוכבים כל ההליכים בתיק ההוצאה לפועל והתיק מועבר לבירור בבית המשפט ושם מתבררות טענות הצדדים. משרדנו מטפל הן בחייבים והן בזוכים שבידם שטר שלא כובד מטפל בכל סוגי ההתנגדות. למשרדנו הצלחות רבות בהתנגדות לביצוע שטר ובטענת פרעתי שבגינן לא נדרש החייב לפרוע את השטר ותיק ההוצאה לפועל נסגר. באחד המקרים שהגיעו למשרדנו ייצגנו לקוחה בהתנגדות למספר שטרות שנמסרו לביצוע בלשכות ההוצאה לפועל. להלן סיפור המקרה:
לקוחה שהגיעה למשרדנו לאחר שהוגשה נגדה תביעה לביצוע מספר שטרות בגין המחאות שבוטלו על ידה על סכום כולל של כ- 36,000 ₪. לאחר בדיקת החומר שבתיק הסתבר באופן וודאי כי ביטול ההמחאות נעשה על ידה בצורה חוקית ותקינה. ההמחאות הוצאו ממנה בכפייה ותוך כדי איומים על אף שהאוחז לא ידע על הוצאת ההמחאות בדרך לא חוקית. לאחר שמשרדנו הגיש כתב התנגדות לביצוע השטרות, הועבר התיק לבירור בבית משפט השלום בנצרת. מספר ימים לאחר הגשת ההתנגדות לביצוע השטרות פנה למשרדנו ב"כ התובעת וביקש לסגור את התיק בפשרה וזאת תוך שלא נעמוד על חיוב הזוכה בהוצאות. משרדנו עמד על זכותה של הלקוחה לבטל את ההמחאות, עמדנו על כך כי אין לחייב את החייבת בביצוע השטרות גם לא באופן חלקי והודענו כי לא נסכים לשלם בתיק אף לא אחד מהשיקים. בסופו של מו"מ אותו ניהלנו הוסכם עם הזוכה כי היא תגיש בקשה מוסכמת לסגירת התיק וללא חיוב בהוצאות וכך החייבת לא שילמה ולו שקל אחד.
יש לשים לב שבמקרים רבים ניתן לבטל המחאות ולא להיות מחויב בפירעונן !!
אנו כאן כדי לעמוד על זכויותיכם ונשמח לסייע בכל שאלה.
אין באמור לעיל להוות ייעוץ משפטי
המחבר – עו"ד יוסף עזרא הינו עורך דין המתמחה בייצוג בתחום החייבים והשטרות.