העובדים בענף השמירה אינם מודעים לתנאים ולזכויות הרבות המגיעים להם. עובדים אלה נחשבים עובדים מוחלשים אשר המעסיק לא מעניק להם את הזכויות.
ביום 22.7.2014 נחתם הסכם קיבוצי בין הארגון הארצי של מפעלי השמירה והאבטחה בישראל שהוא הארגון היציג בענף השמירה לבין הסתדרות העובדים הכללית החדשה.
ביום 2.10.14 חתם שר הכלכלה נפתלי בנט על צו הרחבה לפיו הוא מחיל את הוראות ההסכם הקיבוצי על כלל העובדים בענף השמירה. צו ההרחבה נכנס לתוקפו ביום 1.11.14.
ההסכם הקיבוצי וצו ההרחבה החלים על ענף השמירה מעניק לעובדים בתחום זכויות רבות מעבר לקבוע בחוקי העבודה:
להלן חלקם העיקרי של תנאי העבודה הקבועים בהסכם:
תעריף שעת עבודה – תעריף שעת עבודה לא יפחת מ- 28.5 ₪ לשעה (להלן: "שכר עבודה בסיסי") (מעודכן ליום 1.1.2017).
תעריף שכר עבודה חודשי – שכר עבודה חודשי לא יפחת מ- 5,300 ₪ לעובד במשרה מלאה (להלן: "שכר עבודה בסיסי") (מעודכן ליום 1.1.2017).
אחראי שמירה – מי שמועסק בתפקיד אחראי שמירה זכאי לשכר גבוה יותר.
עבודת לילה – משמרת של עובד שעובד למעלה משעתיים בין השעות 22:00 לשעה 6:00 הינה 7 שעות בלבד. כל שעה נוספת מזכה בתגמול שעות נוספות.
היקף עבודה – שבוע העבודה יהא בן 5 ימים – יום עבודה בן 9 שעות וסך הכל 43 שעות שבועיות.
עבודת לילה – משמרת של עובד שעובד למעלה משעתיים בין השעות 22:00 לשעה 6:00 הינה 7 שעות בלבד. כל שעה נוספת מזכה בתגמול שעות נוספות.
עבודה בשעות נוספות – על עבודה מעל השעות המפורטות לעיל ישלם המעסיק שכר בגובה 125% בגין שעתיים נוספות ראשונות ו- 150% בגין השעות הבאות. עבודה ביום שבת תזכה את העובד בשכר בשיעור 150% ויום מנוחה חלופי. יש לשים לב שעובד שמועסק ללא יום מנוחה זכאי לתגמול בגובה 175% בגין השעתיים הראשונות ו- 200% בגין השעות שמעבר לכך.
ביטוח פנסיוני – בתום חודש עבודה (קלנדרי) חייב המעסיק להפריש לקרן פנסיה. ההפרשות יכללו את רכיבי השכר הרגיל, בגין השעות הנוספות, שיעורי ההפרשות 7% לתגמולים ו- 6% לפיצויים. בגין קצובת הנסיעה יהא העובד זכאי להפרשות בגובה 5% לתגמולים.
קרן השתלמות – עובדי ענף השמירה זכאים להפרשות לקרן השתלמות עפ"י בחירתם, 2.5% ע"ח העובד ו- 7.5% ע"ח המעסיק מהשכר לרבות מדמי ההבראה. על המעסיק להפריש בתום 2 חודשי עבודה (קלנדריים) רטרואקטיבית מתחילת ההעסקה. בסיס השכר להפרשות הוא השכר הבסיסי ודמי ההבראה.
דמי הבראה – ההסכם הקיבוצי וצו ההרחבה קובעים הטבות במספר ימי ההבראה וכן בתעריף המשולם בגין כל יום, זאת לפי הפירוט הבא:
בהסכם נקבע כי שווי כל יום הבראה 427 ₪ ולא כנהוג במשק.
יש לשים לב כי בניגוד לאמור בחוק, גם עובד שעובד פחות משנה יהא זכאי לדמי הבראה בשיעור יחסי !!!
סבסוד ארוחות במזנון במקום העבודה – במקום בו בחצרי זמין השירות בו מועסק העובד קיים מזנון המסובסד ע"י המזמין זכאי העובד לאותו סבסוד גם ממעסיקו.
שי לחג – מעסיק מחוייב להעניק לעובד שי לרגל ראש השנה ולרגל פסח, בתנאי שהוא מועסק בתחילת החודש בו חל החג. השי לחג יהיה בגובה 212.5 ₪ בכל שנה. כן, נקבע כי השי יוענק בכסף ולא בטובין (מוצר) או בשווה כסף (תווי קנייה).
ימי מחלה – תעריף התשלום ביום מחלה יהיה בגובה הקובע לעניין פיצויים היינו שכר בסיס בצירוף שעות נוספות, נסיעות ודמי הבראה.
ימי חופשה – עובד זכאי לימי חופשה לפי הטבלה הבאה (ימי עבודה בפועל):
חופשות מסיבות משפחתיות – ההסכם קובע כי עובד המועסק 6 חודשים ומעלה יהא זכאי לחופשה בתשלום לרגל אירועים משפחתיים שלא ע"ח דמי החופשה כדלקמן:
לרגל נישואיו – 3 ימי חופשה
לרגל נישואי בנו/בתו – יום חופשה אחד
לרגל לידת בן/בת – יום חופשה אחד
ביגוד – המעסיק יספק לעובד בגדי עבודה הכוללים חולצה ומכנסיים, נעליים ומעיל וכל הנדרש לפי צורכי העבודה מדיי שנתיים או אם התבלו משימוש סביר קודם לכן. על המעסיק חל איסור תשלום ו/או פיקדון בגין הביגוד שיספק לעובד. בתום תקופת ההעסקה ישיב העובד למעסיק סט אחד בלבד ללא קשר לתקופת העסקתו.
על המעסיק חלה חובה לספק לעובד כל ציוד אבטחה הנדרש לשם מילוי תפקידו ובכלל זה – כלי נשק, מכשיר מירס/פלאפון, פנס מגה-לייט, פונדה, נרתיק לאקדח, מחסניות ותחמושת, חגור, כספת אישית וציוד בטחוני נוסף שיוסכם על הצדדים.
החזר הוצאות נסיעה – המעסיק ישתתף בהוצאות הנסיעה של העובד, לעבודה ובחזרה, עבור נסיעה בין אתרים ו/או עבור הגעה למקום איסוף מרוכז. אלא אם המעסיק דואג להסעה הלוך ושוב מבית העובד וחזרה.
הפסקות – עובד זכאי להפסקות במהלך יום עבודתו בהתאם לחוק שעות עבודה ומנוחה.
איסור על הטלת קנסות ועונשים – מעסיק אינו רשאי לקנוס את העובד ו/או לנכות סכומי כסף משכרו של העובד ו/או לגבות מהעובד סכומי כסף בשום תנאי.
פיטורים והתפטרות – המעסיק רשאי לפטר עובד שטרם השלים 24 חודשי עבודה בכפוף למתן הודעה מוקדמת. עובד שהשלים 24 חודשי עבודה אפשריים מסיבה מספקת.
תשלום בגין ביטול משמרת – עובד שהוזמן לעבודה אך לא שובץ לעבוד בסופו של דבר מסיבות שאינן תלויות בו ולא קיבל על כך הודעה מראש יום אחד לפחות לפני המשמרת ישולם לו מלוא השכר שהיה צריך לקבל בשל אותה משמרת.
השתתפות במטווחים, השתלמויות ורענון ירי – על המעסיק לממן את כל הנוגע להשתתפות העובד במטווח. זמן השהייה במתקן האימונים והירי יהא העובד זכאי לשכר עבודה כקבוע בחוק שעות עבודה ומנוחה ולהחזר דמי הנסיעה.
נשק – המעסיק יישא בכל הקשור לנשק לרות ביטוח ו/או רישיון ו/או אגרה. ככל ולעובד רישיון נשק אישי על שמו יהא רשאי המעסיק לגבות תשלום בשיעור שאינו עולה על 50% מאגרת רישיון הנשק. היה והעובד יעזוב את מקום העבודה בטרם השלים שנת עבודה מלאה ישיב המעסיק את החלק היחסי מהסכום שניכה מהעובד בגין התקופה בה לא עבד.
העסקה במשרה חלקית – עובד המועסק במשרה חלקית זכאי לכל הזכויות שבהסכם באופן יחסי לחלקיות משרתו.
נוסף על האמור לעיל, הפסיקה קובעת כי עובד המועסק למעלה מ- 50 שעות נוספות בחודש זכאי לתגמול בשיעור 150% בגין כל שעה נוספת. עובדי שמירה רבים עובדים מעבר למכסה המותרת בחוק מבלי שמשולם להם התגמול להם הם זכאים.
בכל מקרה בו נראה כי הזכויות המנויות בהסכם או בצו ההרחבה כדאי להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום
בתביעה שהוגשה ע"י משרדנו עבור עובד שעבד 5 שנים כשומר תבענו סך המגיע לכדי 999,366 ₪ בשל הזכויות המגיעות לו כעובד בענף השמירה !!!
אין באמור לעיל להוות ייעוץ משפטי.
המחבר – עו"ד יוסף עזרא, עורך דין העוסק בדיני עבודה וזכויות עובדים.